2012. április 20., péntek


Egyik kedvencem mesélem el,ezt ma készítettem,sokunknak tetszhett,csak bátorság hozzá!

  KÍNAI CSIRKE



Bunda:

9 evőkanál liszt
1 evőkanál étolaj
2 db tojás
1 kávéskanál só
 dl víz
fél tasak sütőpor

Máz:

25 dkg ketchup
3 evőkanál méz
1 kávéskanál Erős Pista
4 evőkanál szezámmag

Egyéb:

1 nagy darab csirkemell filé
3 dl olaj a sütéshez


Egy tálba belerakjuk a bunda hozzávalóit,(liszt, só, tojás, olaj, sütőpor, víz)és összekeverve sűrű masszát készítünk.


 Beleforgatjuk a husit,addig elkészítjük a mázat. A ketchupot a mézzel,és az Erős Pistával összerkeverem ,(de erős kecsappal is jó), hozzáadom a szezámmagot és kikeverem.

A húst bő forró olajban kisütjük, úgy hogy merőkanállal szedjük ki a tésztából és a tészta nagyját hagyjuk  lecsöpögni.Ahogy kivesszük a húst, a mázba forgatjuk és főlt rizzsel tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése