2012. április 20., péntek
Egyik kedvencem mesélem el,ezt ma készítettem,sokunknak tetszhett,csak bátorság hozzá!
KÍNAI CSIRKE
Bunda:
9 evőkanál liszt
1 evőkanál étolaj
2 db tojás
1 kávéskanál só
dl víz
fél tasak sütőpor
Máz:
25 dkg ketchup
3 evőkanál méz
1 kávéskanál Erős Pista
4 evőkanál szezámmag
Egyéb:
1 nagy darab csirkemell filé
3 dl olaj a sütéshez
Egy tálba belerakjuk a bunda hozzávalóit,(liszt, só, tojás, olaj, sütőpor, víz)és összekeverve sűrű masszát készítünk.
Beleforgatjuk a husit,addig elkészítjük a mázat. A ketchupot a mézzel,és az Erős Pistával összerkeverem ,(de erős kecsappal is jó), hozzáadom a szezámmagot és kikeverem.
A húst bő forró olajban kisütjük, úgy hogy merőkanállal szedjük ki a tésztából és a tészta nagyját hagyjuk lecsöpögni.Ahogy kivesszük a húst, a mázba forgatjuk és főlt rizzsel tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése