2012. április 20., péntek

SAMPITE


Tészta:

7  tojássárgája
7 kanál cukor
7 kanál tej
7 kanál liszt
fél sütőpor

Hab:

7 tojásfehérje
500 gr cukor
1 dl víz

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.
1 dl vízet fölforralunk és hozzáadjuk a cukrot,főzzük lassú tűzön,addig míg elkzd fehéren buborékolni,(kb.10perc).

Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük,és lassan adagoljuk hozzá a cukorszirupot,állandó keverés mellett.(Az edényt egy másik nagyobb tálba teszem,amiben hideg víz van,hogy ezzel is hűtsem a a cukros habot.)

A kész habot a tészta tetejére kenem,langyos lernibe teszem,hogy a hab egy picit megszáradjon,max 5-6 percre.Kivétel után,a tetejére önthetünk olvasztott csokoládét.Mielőtt a csoki teljesen megdermedne,ajánlatos fölszelni,mert később törik rajta,és ez megnehezíti a fölvágást.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése