SAMPITE
Tészta:
7 tojássárgája
7 kanál cukor
7 kanál tej
7 kanál liszt
fél sütőpor
Hab:
7 tojásfehérje
500 gr cukor
1 dl víz
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.
1 dl vízet fölforralunk és hozzáadjuk a cukrot,főzzük lassú tűzön,addig míg elkzd fehéren buborékolni,(kb.10perc).
Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük,és lassan adagoljuk hozzá a cukorszirupot,állandó keverés mellett.(Az edényt egy másik nagyobb tálba teszem,amiben hideg víz van,hogy ezzel is hűtsem a a cukros habot.)
A kész habot a tészta tetejére kenem,langyos lernibe teszem,hogy a hab egy picit megszáradjon,max 5-6 percre.Kivétel után,a tetejére önthetünk olvasztott csokoládét.Mielőtt a csoki teljesen megdermedne,ajánlatos fölszelni,mert később törik rajta,és ez megnehezíti a fölvágást.
2012. április 20., péntek
PIZZÁS RUDAK
Tészta:
3dl tej,1 kanál só,1kanál cukor,1 kanál zsír,1 száraz élesztő,kb. fél kg liszt,vagy amennyit fölvesz.
Máz:
Sürített paradicsom,oregánó,kb.15-20 dkg fölvágott,10 dkg reszelt sajt
Langyos,cukros,sós tejben fölfuttatom az élesztőt,aztán tésztát gyúrunk belőle.1óra kelesztés után,elnyújtjuk kb.fél centisre,megkenjük a paradicsommal,rászórjuk az oregánót,fölvágottat,sajtot
és félbe hajtjuk.
Megkenjük tojással,rászórjuk a szezámmagot,hosszú rudakra szeljük,aztán egyesével megcsavargatjuk és tepsiben kb.fél óra alatt megsütjük.
Tészta:
3dl tej,1 kanál só,1kanál cukor,1 kanál zsír,1 száraz élesztő,kb. fél kg liszt,vagy amennyit fölvesz.
Máz:
Sürített paradicsom,oregánó,kb.15-20 dkg fölvágott,10 dkg reszelt sajt
Langyos,cukros,sós tejben fölfuttatom az élesztőt,aztán tésztát gyúrunk belőle.1óra kelesztés után,elnyújtjuk kb.fél centisre,megkenjük a paradicsommal,rászórjuk az oregánót,fölvágottat,sajtot
és félbe hajtjuk.
Megkenjük tojással,rászórjuk a szezámmagot,hosszú rudakra szeljük,aztán egyesével megcsavargatjuk és tepsiben kb.fél óra alatt megsütjük.
Egyik kedvencem mesélem el,ezt ma készítettem,sokunknak tetszhett,csak bátorság hozzá!
KÍNAI CSIRKE
Bunda:
9 evőkanál liszt
1 evőkanál étolaj
2 db tojás
1 kávéskanál só
dl víz
fél tasak sütőpor
Máz:
25 dkg ketchup
3 evőkanál méz
1 kávéskanál Erős Pista
4 evőkanál szezámmag
Egyéb:
1 nagy darab csirkemell filé
3 dl olaj a sütéshez
Egy tálba belerakjuk a bunda hozzávalóit,(liszt, só, tojás, olaj, sütőpor, víz)és összekeverve sűrű masszát készítünk.
Beleforgatjuk a husit,addig elkészítjük a mázat. A ketchupot a mézzel,és az Erős Pistával összerkeverem ,(de erős kecsappal is jó), hozzáadom a szezámmagot és kikeverem.
A húst bő forró olajban kisütjük, úgy hogy merőkanállal szedjük ki a tésztából és a tészta nagyját hagyjuk lecsöpögni.Ahogy kivesszük a húst, a mázba forgatjuk és főlt rizzsel tálaljuk.
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)