2012. április 20., péntek

SAMPITE


Tészta:

7  tojássárgája
7 kanál cukor
7 kanál tej
7 kanál liszt
fél sütőpor

Hab:

7 tojásfehérje
500 gr cukor
1 dl víz

A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk.
1 dl vízet fölforralunk és hozzáadjuk a cukrot,főzzük lassú tűzön,addig míg elkzd fehéren buborékolni,(kb.10perc).

Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük,és lassan adagoljuk hozzá a cukorszirupot,állandó keverés mellett.(Az edényt egy másik nagyobb tálba teszem,amiben hideg víz van,hogy ezzel is hűtsem a a cukros habot.)

A kész habot a tészta tetejére kenem,langyos lernibe teszem,hogy a hab egy picit megszáradjon,max 5-6 percre.Kivétel után,a tetejére önthetünk olvasztott csokoládét.Mielőtt a csoki teljesen megdermedne,ajánlatos fölszelni,mert később törik rajta,és ez megnehezíti a fölvágást.



PIZZÁS RUDAK


Tészta:

3dl tej,1 kanál só,1kanál cukor,1 kanál zsír,1 száraz élesztő,kb. fél kg liszt,vagy amennyit fölvesz.
Máz:

Sürített paradicsom,oregánó,kb.15-20 dkg fölvágott,10 dkg reszelt sajt

Langyos,cukros,sós tejben fölfuttatom az élesztőt,aztán tésztát gyúrunk belőle.1óra kelesztés után,elnyújtjuk kb.fél centisre,megkenjük  a paradicsommal,rászórjuk az oregánót,fölvágottat,sajtot

 és félbe hajtjuk.

Megkenjük tojással,rászórjuk a szezámmagot,hosszú rudakra szeljük,aztán egyesével megcsavargatjuk és tepsiben kb.fél óra alatt megsütjük.

Egyik kedvencem mesélem el,ezt ma készítettem,sokunknak tetszhett,csak bátorság hozzá!

  KÍNAI CSIRKE



Bunda:

9 evőkanál liszt
1 evőkanál étolaj
2 db tojás
1 kávéskanál só
 dl víz
fél tasak sütőpor

Máz:

25 dkg ketchup
3 evőkanál méz
1 kávéskanál Erős Pista
4 evőkanál szezámmag

Egyéb:

1 nagy darab csirkemell filé
3 dl olaj a sütéshez


Egy tálba belerakjuk a bunda hozzávalóit,(liszt, só, tojás, olaj, sütőpor, víz)és összekeverve sűrű masszát készítünk.


 Beleforgatjuk a husit,addig elkészítjük a mázat. A ketchupot a mézzel,és az Erős Pistával összerkeverem ,(de erős kecsappal is jó), hozzáadom a szezámmagot és kikeverem.

A húst bő forró olajban kisütjük, úgy hogy merőkanállal szedjük ki a tésztából és a tészta nagyját hagyjuk  lecsöpögni.Ahogy kivesszük a húst, a mázba forgatjuk és főlt rizzsel tálaljuk.